SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Fazıl Ahmet Paşa Ortaokulu

Ekm

Uzay ve Astronomi Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Fen bilimleri Öğretmenleri Alev ÇAM ve Uğur AKDİN koordinesindeki gezi grubumuz Samsun Bahçeşehir Koleji Planateryumunu gezdi,teleskopla gözlem yaptı.Sonrasında Samsun Panoroma Müzesini gezen ekibimiz eğitici ve eğlenceli bir gün geçirmiş oldu.

Okulumuz bahçesinde ise 10.10.2023 Salı günü Su roketi yarışması gerçekleştirildi.Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.Yarışma sonrasında tüm takımlar aynı anda roketlerini fırlattı.Bu renkli etkinlik ile  öğrencilerimiz eğlenirken öğrendi.Uzay haftası boyunca birçok eğitici ve eğlenceli aktivitelerle öğrencilerimizin uzaya ve astronomiye olan ilgilierinin artmasını ve bu konuda bilgi edinmelerini sağlayan Fen Bilimleri Zümresi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz..

Nis

Okulumuz bünyesinde yürütülmekte olan E Twinning projesi "Historic Buildings Around Me Speak" Çevremdeki Tarihi Binalar Konuşuyor projesi kapsamında etkinlikler devam etmektedir.

Proje yürütücüsü Türkçe Öğretmenimiz Cemile Ç.UÇAK koordinesinde projede görevli öğrencilerimiz ile birlikte İlçemizdeki tarihi binalar gezildi ve incelendi.

Mrt

Okulumuz Görsel sanatlar öğretmeni Fatma SOYTÜRK koordinesinde 21 Kasım 2022 tarihinde  Digital art with Weave Silk - Interactive Generative Art projesine dahil olmuştur .Projemiz 2023 yılı Mart ayı itibariyle sona erdi. Projemizde ülkemizden Turkey(10), Romania(4), Portugal(2), Serbia(2), Italy(2), Greece(1), Azerbaijan(1) toplam 22 okul katılmıştır. Projemizde 7. Sınıftan 5 öğrenci ile çalışmalar yapılmış ve  projeye katılan tüm öğrenciler etwinning platformuna kaydedilmiştir. Öğrenciler, dijital ürünlerle sonuçlanan bilgilerin kullanımına dayalı çeşitli yaratıcı faaliyetlerde bulunurken, küçük sanat eserleri oluşturup paylaşıyor, sanat/tasarımla ilgili önemli kavramları öğreniyor ve aynı zamanda yaratıcı olmayı, sistematik düşünmeyi öğreniyor. Web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojik gelişmeleri ve yeni araçları öğrenerek internet kullanımını verimli yönde geliştirmek temel amaçlarımız arasında yer almaktadır.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmenimiz Cemile Ç. UÇAK tarafından "Historic Buildings Around Me Speak(Çevremdeki Tarihi Binalar Konuşuyor)isimli E Twinning Projesi yürütülmektedir.Bu proje kapsamında         Vezirköprü'deki tarihi yapılar incelenerek tüm dünyaya tanıtılmaya çalışılacaktır.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Cemile Çaptır Uçak tarafından "Multicultural Mosaic(Çok Kültürlü Mozaik) adlı Türkiye ,Romanya,Yunanistan ve İtalya olmak üzere 22 üyeyle başlayan E Twinning projesi yürütülmektedir.