SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Fazıl Ahmet Paşa Ortaokulu

Nis

Okulum Sahnede Projesi kapsamında ilçemizde düzenlenen programda okulumuz öğrencileride sahne aldı."Sınav stresi" isimli tiyatro gösterisi  yapan öğrencilerimizi ve öğrencilerimizi gösteriye  hazırlayan Türkçe Öğretmenimiz Yusuf BATMAZ'ı tebrik ediyoruz..

Nis

Okulumuz tarafından gerçekleştirilen programa İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb.Ümit ÇETİNKAYA,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet UYAR,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Resül ÖZATA,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Burak AKÇA, okul ve kurum müdürleri,öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kut'ül Amare Zaferi Osmanlı devletinin İngilizlere karşı kazandığı en büyük zaferlerden birisidir.Kut'ül Amare zaferinin 108.yıldönümü münasebetiyle okulumuz tarafından düzenlenen program,saygı duruşu veİstiklal Marşımızın okunması ile başlarken,okulumuz öğrencisi Mehmet Emre KELEŞ tarafından tüm şehitlerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından şiirlerin okunduğu,günün anlamına binaen sinevizyon gösteriminin gerçekleştirildiği ve tiyatro oyunu ile müzik dinletisinin sahnelendiği program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programda emeği geçen tüm öğrenci,öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz..

Mrt

Bakanlığımız resmi ortaokulları arasında düzenlenen "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım O İş Bende " konulu Kopmosizyon yarışmasında okulumuz 8.sınıf öğrencimiz Rumeysa GÜL ilçe 1.si olmuştur.Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz Ahmet Can TUHTA LGS sınavına girecek öğrenciler için LGS'ye üç ay kala isimli sunumu yaparak sınava başvuru süreci için öğrencileri bilgilendirdi.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda Mehmet Akif 'in "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşımız ortaya çıkmıştır.

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okul rehber öğretmenimiz Ahmet Can TUHTA bakanlığın belirlemiş olduğu Psikolojik sağlamlık  genel hedefi üzerine sınıflarda rehberlik faaliyetleri düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen ve bundan sonra yapılması planlanan projeler ile ilgili öğrencilerimize tanıtım yapıldı.

Nis

Okulumuz bünyesinde yürütülmekte olan E Twinning projesi "Historic Buildings Around Me Speak" Çevremdeki Tarihi Binalar Konuşuyor projesi kapsamında etkinlikler devam etmektedir.

Proje yürütücüsü Türkçe Öğretmenimiz Cemile Ç.UÇAK koordinesinde projede görevli öğrencilerimiz ile birlikte İlçemizdeki tarihi binalar gezildi ve incelendi.

Mrt

Okulumuz Görsel sanatlar öğretmeni Fatma SOYTÜRK koordinesinde 21 Kasım 2022 tarihinde  Digital art with Weave Silk - Interactive Generative Art projesine dahil olmuştur .Projemiz 2023 yılı Mart ayı itibariyle sona erdi. Projemizde ülkemizden Turkey(10), Romania(4), Portugal(2), Serbia(2), Italy(2), Greece(1), Azerbaijan(1) toplam 22 okul katılmıştır. Projemizde 7. Sınıftan 5 öğrenci ile çalışmalar yapılmış ve  projeye katılan tüm öğrenciler etwinning platformuna kaydedilmiştir. Öğrenciler, dijital ürünlerle sonuçlanan bilgilerin kullanımına dayalı çeşitli yaratıcı faaliyetlerde bulunurken, küçük sanat eserleri oluşturup paylaşıyor, sanat/tasarımla ilgili önemli kavramları öğreniyor ve aynı zamanda yaratıcı olmayı, sistematik düşünmeyi öğreniyor. Web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojik gelişmeleri ve yeni araçları öğrenerek internet kullanımını verimli yönde geliştirmek temel amaçlarımız arasında yer almaktadır.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmenimiz Cemile Ç. UÇAK tarafından "Historic Buildings Around Me Speak(Çevremdeki Tarihi Binalar Konuşuyor)isimli E Twinning Projesi yürütülmektedir.Bu proje kapsamında         Vezirköprü'deki tarihi yapılar incelenerek tüm dünyaya tanıtılmaya çalışılacaktır.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Cemile Çaptır Uçak tarafından "Multicultural Mosaic(Çok Kültürlü Mozaik) adlı Türkiye ,Romanya,Yunanistan ve İtalya olmak üzere 22 üyeyle başlayan E Twinning projesi yürütülmektedir.