SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Fazıl Ahmet Paşa Ortaokulu

Mrt

Bakanlığımız resmi ortaokulları arasında düzenlenen "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım O İş Bende " konulu Kopmosizyon yarışmasında okulumuz 8.sınıf öğrencimiz Rumeysa GÜL ilçe 1.si olmuştur.Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz Ahmet Can TUHTA LGS sınavına girecek öğrenciler için LGS'ye üç ay kala isimli sunumu yaparak sınava başvuru süreci için öğrencileri bilgilendirdi.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda Mehmet Akif 'in "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşımız ortaya çıkmıştır.

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okul rehber öğretmenimiz Ahmet Can TUHTA bakanlığın belirlemiş olduğu Psikolojik sağlamlık  genel hedefi üzerine sınıflarda rehberlik faaliyetleri düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen ve bundan sonra yapılması planlanan projeler ile ilgili öğrencilerimize tanıtım yapıldı.

Şbt

Okulumuz Sivil Savunma Kulübü Öğretmenleri Koordinesinde deprem ve acil durum tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uyarı anonsu ile kısa bir süre içerisinde okulu tahliye edip güvenli toplanma alanında toplanmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu Proje kapsamında okulumuzda Okur-yazar buluşması gerçekleştirildi.Okulumuza davet edilen yazar  Elif Sena ŞAKAR "Kutsal Şehir Nerik" isimli kitabını tanıttı ve öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuzda yürütülmekte olan Çedes Projesi kapsamında okulumuzda rahatsızlanarak uzun süredir okula devam edemeyen öğrencimizi evinde sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle ziyaret ettik.Öğrencimize şifalar diliyor, en kısa zamanda iyileşip okulumuza  dönmesini temenni ediyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü okulumuzda gerçekleştirilen törenle kutlandı.Vezirköprü Gençlik merkezi ekibide çeşitli oyunlarla programımıza dahil oldu.Özel eğitim sınıfı öğretmenlerimiz Esra AVCI AĞCA ve Ayşegül DENİZ AKYOL'un  koordine etmiş olduğu etkinlikler ve müzik gösterileri programda sergilendi.Tüm öğrencilerimiz Özel öğrencilerimize etkinliklerinde  eşlik etti ve şölen havasında kutlanan bir program gerçekleştirildi.

Ekm

Uzay ve Astronomi Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Fen bilimleri Öğretmenleri Alev ÇAM ve Uğur AKDİN koordinesindeki gezi grubumuz Samsun Bahçeşehir Koleji Planateryumunu gezdi,teleskopla gözlem yaptı.Sonrasında Samsun Panoroma Müzesini gezen ekibimiz eğitici ve eğlenceli bir gün geçirmiş oldu.

Okulumuz bahçesinde ise 10.10.2023 Salı günü Su roketi yarışması gerçekleştirildi.Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.Yarışma sonrasında tüm takımlar aynı anda roketlerini fırlattı.Bu renkli etkinlik ile  öğrencilerimiz eğlenirken öğrendi.Uzay haftası boyunca birçok eğitici ve eğlenceli aktivitelerle öğrencilerimizin uzaya ve astronomiye olan ilgilierinin artmasını ve bu konuda bilgi edinmelerini sağlayan Fen Bilimleri Zümresi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz..

Nis

Okulumuz bünyesinde yürütülmekte olan E Twinning projesi "Historic Buildings Around Me Speak" Çevremdeki Tarihi Binalar Konuşuyor projesi kapsamında etkinlikler devam etmektedir.

Proje yürütücüsü Türkçe Öğretmenimiz Cemile Ç.UÇAK koordinesinde projede görevli öğrencilerimiz ile birlikte İlçemizdeki tarihi binalar gezildi ve incelendi.